Aσφάλεια Mηχανοκίνητων Oχημάτων

Οδική Ασφάλεια. Κανόνες Που Πρέπει Να Ακολουθείτε Όταν Οδηγείτε

Οδική ασφάλεια, δημιουργήθηκε προς το συμφέρον των ιδιοκτητών οχημάτων. Μπορείτε να ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες και κανονισμούς κατά την οδήγηση για να μειώσετε τον κίνδυνο ατυχημάτων και να διασφαλίσετε την ασφαλή οδήγηση.


Να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας

Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι να δένετε πάντα τη ζώνη ασφαλείας όταν είστε στο αυτοκίνητο. Εκτός από το πρόστιμο επειδή δεν δέσατε τη ζώνη σας, θέτετε σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Μείνετε συγκεντρωμένοι

Όταν είστε πίσω από το τιμόνι, βεβαιωθείτε ότι η εστίασή σας είναι στην οδήγηση. Μην αποσπάτε την προσοχή σας από τη δυνατή μουσική ή μιλώντας στο τηλέφωνο ή ακόμα και να ψάχνετε για κάτι στο αυτοκίνητο ενώ οδηγείτε.

Μην υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας

Ο στόχος του ορίου ταχύτητας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών στο όχημα καθώς και των πεζών. Επιπλέον, η οδήγηση με υψηλή ταχύτητα, ακόμη και σε δρόμους με λιγότερη κίνηση, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο ή να αστοχήσει ξαφνικά το φρένο, προκαλώντας ατύχημα.

Συντήρηση του αυτοκινήτου σας τακτικά

Η συντήρηση του αυτοκινήτου σας σε τακτικά έχει μεγάλη σημασία. Επισκευάστε φθαρμένα ελαστικά, διορθώστε τους σπασμένους προβολείς σας, διορθώστε τους πλαϊνούς καθρέφτες σας και αντικαταστήστε το λάδι σας όπου χρειάζεται. Η μη συνοχή με αυτά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το όχημά σας να είναι επικίνδυνο. Αποφύγετε τα ατυχήματα με κάθε κόστος.

Ακολουθήστε τα σήματα κυκλοφορίας

Η μη τήρηση των σημάτων κυκλοφορίας μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στο όχημα ή ακόμα και θύματα. Για να προστατευθείτε οικονομικά από ένα τέτοιο περιστατικό, είναι έξυπνο να κάνετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου.

Διατηρήστε την πειθαρχία λωρίδας

Λαμβάνοντας υπόψη την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους πολλές ώρες της ημέρας, η τήρηση της πειθαρχίας στη λωρίδα σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Μην προσπερνάτε ποτέ αυτοκίνητο αλλάζοντας λωρίδα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Ακόμα κι αν αλλάξετε λωρίδα, θυμηθείτε να χρησιμοποιείστε δείκτη.

Να είστε προσεκτικοί στην κακοκαιρία


Είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί την ώρα που οδηγείτε κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας. Για παράδειγμα, οι δρόμοι μπορεί να έχουν ομίχλη κατά τη χειμερινή περίοδο. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε αναμμένα τα φώτα ομίχλης ενώ οδηγείτε.

Διατηρήστε απόσταση ασφαλείας

Η διατήρηση απόστασης ασφαλείας θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να αντιδράσετε σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα σταματήσει ξαφνικά. Αυτό μειώνει την πιθανότητα σύγκρουσης και διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των επιβατών.


Δώστε προτεραιότητα στα οχήματα έκτακτης ανάγκης

Ως οδηγός, είναι δική σας ευθύνη να δώσετε προτεραιότητα για οχήματα έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε, επομένως, να μετακινήσετε το όχημά σας στο πλάι σε περίπτωση που επρόκειτο να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστική.

Ο κίνδυνος ατυχήματος δεν μπορεί να εξαλειφθεί 100%. Ως εκ τούτου, η επένδυση στην αγορά ενός συμβολαίου ασφάλισης αυτοκινήτου συνιστάται ιδιαίτερα

Ο Όμιλος G.A.P Vassilopoulos ενεργώντας ως διαμεσολαβητής μέσω των καθιερωμένων της σχέσεων με τοπικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο, είναι σε θέση να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων οποιουδήποτε είδους.

Είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια προσφορά ασφάλισης μηχανοκίνητων οχημάτων; Στείλτε μας ένα εμαιλ μέσω της ιστοσελίδας μας ή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75 για να συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μηχανοκίνητων οχημάτων με την εξειδικευμένη μας ομάδα. Η ομάδα της GAP Insurance Agency θα συζητήσει περαιτέρω πληροφορίες μαζί σας, και θα σας απαντήσει όλα τα ερωτήματα σας.