Συμβουλές ασφάλισης κατοικίας

Συμβουλές ασφάλισης κατοικίας

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αξίζει να σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει για εσάς μια αύξηση του κόστους κατασκευής. Εάν ένα πρόβλημα, όπως μια φυσική καταστροφή ή μια πυρκαγιά, καταστρέψει ολόκληρο ή μέρος του σπιτιού σας. Τα οικονομικά σας μπορεί να πάρουν λάθος τροπή χωρίς το σωστό επίπεδο κάλυψης.

Η τεράστια αύξηση των τιμών κατασκευής κατοικιών είναι μια συνεχής ιστορία από το 2021. Μια διαταραχή της αλυσίδας εφοδιασμού που προκλήθηκε από πανδημία, ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού συνέβαλαν σε ότι έχει συμβεί στον συγκεκριμένο τομέα. Ενώ η δραστηριότητα κατασκευής κατοικιών αναμένεται να βαλτώσει βραχυπρόθεσμα, υπάρχει κάποια αισιοδοξία για την επιστροφή σε κάποια κανονικότητα το 2023. Πιο κάτω αναφέρονται κάποιες συμβουλές ασφάλισης κατοικίας.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αξίζει να σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει για εσάς μια αύξηση του κόστους κατασκευής. Εάν ένα πρόβλημα, όπως μια φυσική καταστροφή ή μια πυρκαγιά, καταστρέψει ολόκληρο ή μέρος του σπιτιού σας. Τα οικονομικά σας μπορεί να πάρουν λάθος τροπή χωρίς το σωστό επίπεδο κάλυψης.

Αγοράστε κάλυψη που απορροφά την απότομη αύξηση του κόστους επισκευής σπιτιού

Η κάλυψη στο πλαίσιο ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου κατοικίας πληρώνει για την επισκευή ή την ανοικοδόμηση του σπιτιού σας, εάν αυτό υποστεί ζημιά από κάποιο πρόβλημα που καλύπτεται από το συμβόλαιο, όπως μια πυρκαγιά στο σπίτι.

Το ποσό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου κάλυψης θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό που θα κόστιζε η ανοικοδόμηση του σπιτιού σας με βάση το τοπικό κόστος κατασκευής και εργασίας. Ωστόσο, ορισμένες καταστάσεις, όπως ένας ανεμοστρόβιλος που ισοπεδώνει ολόκληρες γειτονιές, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του κόστους ανοικοδόμησης. Ξαφνικά το ποσό της κάλυψής σας μπορεί να είναι ανεπαρκές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μην υποθέτετε ότι είστε καλυμμένοι για φυσικές καταστροφές

Οι πλημμύρες δεν είναι η μόνη καταστροφή που συνήθως δεν συμπεριλαμβάνετε μέσα σε ένα τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας. Εάν ζείτε σε περιοχή που είναι επιρρεπής σε καταστροφές, μπορεί να χρειαστεί να ενισχύσετε την ασφάλισή σας για το σπίτι σας με προσθήκες ή πρόσθετα συμβόλαια για να διασφαλίσετε ότι είστε πλήρως καλυμμένοι.

Για παράδειγμα, εάν ζείτε σε μια περιοχή με σεισμική δραστηριότητα, μπορεί να θέλετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για σεισμό, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσετε για την περίπτωση που η καταστροφή χτυπήσει.

Πριν αγοράσετε άλλο συμβόλαιο ή προσθέσετε κάτι στην ασφάλιση του σπιτιού σας, μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας. Η ασφάλιση για φυσικές καταστροφές μπορεί να έχει πολύπλοκα όρια (όπως διαφορετικά όρια για κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων) κτλ.

Είναι καλά να ξέρετε τι έχετε στο σπίτι σας

Η κάλυψη της προσωπικής περιουσίας σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας πληρώνει για την επισκευή ή την αντικατάσταση αντικειμένων . Δηλαδή των ρούχων σας, των κοσμημάτων, των επίπλων, των κατσαρολών και των τηγανιών, των μουσικών οργάνων, των ηλεκτρονικών συσκευών, των βιβλίων, των έργων τέχνης, ακόμη και των διακοσμητικών που μπορεί να έχετε στα ράφια σας.

Πόση κάλυψη προσωπικής περιουσίας χρειάζεστε; Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσετε είναι να δημιουργήσετε μια απογραφή του σπιτιού σας. Μια καλή απογραφή του σπιτιού μπορεί τόσο να επιταχύνει μια ασφαλιστική αίτηση και να βοηθήσει στη πληρωμή της αίτησης σας. Αν ξεχάσετε τι σας ανήκει, δεν θα μπορέσετε να κάνετε αίτηση για αυτό. Είναι ένα από τα πιο έξυπνα και εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για απροσδόκητες απαιτήσεις ασφάλισης σπιτιού.

Αυξήστε την κάλυψη ευθύνης σας

Με τόση έμφαση στο σπίτι και τα υπάρχοντά σας, είναι εύκολο να παραβλέψετε την κάλυψη της αστικής ευθύνης στο πλαίσιο ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου κατοικίας.

Καλύπτει τη νομική υπεράσπιση, τις δικαστικές αποφάσεις και τους διακανονισμούς εάν κάποιος σας κάνει μήνυση. Για τραυματισμούς ή υλικές ζημίες και είστε νομικά υπεύθυνος. Για παράδειγμα, αν κάποιος πέσει άσχημα στο σπίτι σας, μια αγωγή θα εμπίπτει στην κάλυψη ευθύνης του ιδιοκτήτη σπιτιού σας.

Είναι καλά να αγοράσετε αρκετή κάλυψη για τα περιουσιακά σας σε περίπτωση υπάρξει υπόθεση μιας αγωγής.

Ασφαλιστείτε σήμερα

Η ομάδα μας είναι εδώ για να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε και να σας βοηθήσει με το ασφαλιστήριό σας.

Ο Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos ενεργά ως διαμεσολαβητής με διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες αξιολογημένες με ‘Α’ καθώς και με τοπικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο.

Επομένως, είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια προσφορά ασφάλειας; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75. Συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εξειδικευμένη μας ομάδα. Η ομάδα της G.A.P. Insurance Agency θα συζητήσει περαιτέρω πληροφορίες μαζί σας, και θα σας απαντήσει όλα τα ερωτήματα σας.