Ασφάλιση Επιχειρηματικών Ταξιδιών

Ασφάλιση Επιχειρηματικών Ταξιδιών

Εάν το επαγγελματικό σας ταξίδι είναι για μια φορά ή συμβαίνει σπάνια, πιθανότατα θα χρειαστείτε μόνο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενός ταξιδιού για να σας καλύπτει. Αν όμως ταξιδεύετε τακτικά για επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπορεί να επωφεληθείτε από μια ετήσια κάλυψη με ένα ετήσιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης πολλαπλών ταξιδιών.

Η ασφάλιση επιχειρηματικών ταξιδιών προσφέρει σχεδόν την ίδια προστασία με την τυπική ταξιδιωτική ασφάλιση. Αλλά προσθέτει ειδικά επίπεδα κάλυψης που ταιριάζουν περισσότερο σε άτομα που ταξιδεύουν για την εργασία τους. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε επαγγελματικό ταξίδι μπορεί να έχετε μαζί σας αντικείμενα όπως φορητούς υπολογιστές εργασίας, επίσημα έγγραφα ή χρήματα της εταιρείας. Δεν μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση για αυτά τα πράγματα με ένα τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Πόσο συχνά ταξιδεύετε;

Εάν το επαγγελματικό σας ταξίδι είναι για μια φορά ή συμβαίνει σπάνια, πιθανότατα θα χρειαστείτε μόνο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενός ταξιδιού για να σας καλύπτει. Αν όμως ταξιδεύετε τακτικά για επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπορεί να επωφεληθείτε από μια ετήσια κάλυψη με ένα ετήσιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης πολλαπλών ταξιδιών.

Ενώ τα ασφάλιστρα είναι συνήθως υψηλότερα επειδή πληρώνετε προκαταβολικά για την κάλυψη ενός έτους, συχνά καταλήγετε να εξοικονομείτε χρήματα με το να μην αγοράζετε μεμονωμένα συμβόλαια όταν ταξιδεύετε πολύ.

Που πάτε;

Όταν αγοράζετε ένα ταξιδιωτικό συμβόλαιο για ένα ταξίδι, θα πρέπει να δώσετε τον προορισμό σας. Αν επιλέξετε ένα ετήσιο συμβόλαιο πολλαπλών ταξιδιών, μπορεί να ταξιδέψετε σε πολλές χώρες εννοείται. Για αυτά τα συμβόλαια θα σας δοθούν ορισμένες επιλογές ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία που επιλέξετε.

Αυτό που πρέπει πάντα να έχετε υπόψη σας είναι ότι οι ευρωπαϊκές και οι μη ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να έχουν διαφορές όσον αφορά την κάλυψη.

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση επαγγελματικών ταξιδιών;

Η συνολική τιμή που θα πληρώσετε για την ασφάλιση επαγγελματικών ταξιδιών λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Ηλικία: Η ταξιδιωτική ασφάλιση κοστίζει γενικά λιγότερο όσο πιο νέος είστε.
  • Δραστηριότητες: Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που οι ασφαλιστές θεωρούν ριψοκίνδυνες ή επικίνδυνες, όπως σκι, θαλάσσια ή χειμερινά σπορ, θα αυξήσει τα ασφάλιστρά σας λόγω του αυξημένου κινδύνου να τραυματιστείτε ή να χάσετε τα υπάρχοντά σας.
  • Προορισμός: Είναι πιο ακριβή η κάλυψη ταξιδιών σε ορισμένους προορισμούς, όπως ο Καναδάς ή οι ΗΠΑ, λόγω του υψηλότερου κόστους ιατρικής περίθαλψης και της απόστασης που πρέπει να διανύσετε.
  • Διάρκεια ταξιδιού: Έτσι, τα ασφάλιστρά σας θα αυξηθούν για μεγαλύτερα ταξίδια.

Πώς να υποβάλετε αίτηση αποζημίωσης σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο επαγγελματικών ταξιδιών;

Εάν προκύψει ένα συμβάν και χρειαστεί να προβείτε σε αίτηση αποζημίωσης σαν λείπετε στο εξωτερικό, δείτε τι πρέπει να κάνετε. Να θυμάστε ότι είναι χρήσιμο να έχετε πάντα μαζί σας ένα αντίγραφο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας.

  • Επικοινωνήστε με τις αρχές αν χρειαστεί. Αν νομίζετε ότι έχετε πέσει θύμα εγκλήματος θα πρέπει να το καταγγείλετε στην τοπική αστυνομία. Θα πρέπει να λάβετε αντίγραφο της αστυνομικής έκθεσης. Ενδέχεται να μην είστε σε θέση να διεκδικήσετε αποζημίωση εάν δεν επικοινωνήσετε με τις αρχές εντός 24 ωρών.
  • Επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία. Εάν ο ασφαλιστής σας διαθέτει αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης ή 24ωρης λειτουργίας, κρατήστε τον. Ενδέχεται να σας δοθεί ξεχωριστός αριθμός για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και απαιτήσεις, τον οποίο θα πρέπει να προσπαθήσετε να καλέσετε πριν λάβετε θεραπεία σε νοσοκομείο.
  • Συγκεντρώστε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξετε την αίτηση αποζημίωσης σας. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, θα πρέπει να λάβετε αντίγραφο τυχόν αστυνομικών αναφορών.
  • Η διαδικασία υποβολής μιας αίτησης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον ασφαλιστή. Γι’ αυτό συνιστάται να ελέγχετε τυχόν ειδικές οδηγίες πριν ταξιδέψετε.

Ασφαλιστείτε σήμερα

Η ομάδα μας είναι εδώ για να απαντήσει οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε και να σας βοηθήσει με το ασφαλιστήριό σας.

Ο Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos ενεργά ως διαμεσολαβητής με διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες αξιολογημένες με ‘Α’ καθώς και με τοπικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο.

Επομένως, είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια προσφορά ασφάλειας; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75. Συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εξειδικευμένη μας ομάδα. Η ομάδα της G.A.P. Insurance Agency θα συζητήσει περαιτέρω πληροφορίες μαζί σας, και θα σας απαντήσει όλα τα ερωτήματα σας.