Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής

Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής Για Την Άνοιξη

Η ασφάλιση σκαφών αναψυχής την άνοιξη είναι πολύ σημαντικό. Είναι καιρός να βγάλετε τα σκάφη και κότερα από την αποθήκη και να αρχίσετε να εκτελείτε τις απαραίτητες επιθεωρήσεις για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να βγείτε στο νερό μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές που θα σας κρατήσουν ασφαλείς κατά την εποχή της άνοιξης:

Να είστε ενήμεροι για τον κίνδυνο υποθερμίας. Ακριβώς επειδή ο ήλιος λάμπει και ο αέρας είναι ζεστός, δεν σημαίνει ότι η χειμωνιάτικη ψύχρα έχει φύγει από το νερό. Εάν πέσετε σε κρύο νερό, διατρέχετε τον κίνδυνο υποθερμίας. Στην πραγματικότητα, αν δεν μπορείτε να κολυμπήσετε η αποτυχία αυτή μπορεί να συμβεί σε μόλις 3 λεπτά και αν μείνετε πάνω από 30 λεπτά μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα. Τα παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα, γι’ αυτό φροντίστε να φοράνε πάντα σωσίβια και να λαμβάνετε προφυλάξεις στις ανοιξιάτικες εκδρομές σας με βαρκάδα και να έχετε μαζί σας επιπλέον ρούχα, ζεστές κουβέρτες και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Να έχετε πάντα ένα σχέδιο ασφάλειας

Έχετε ένα σχέδιο ασφάλειας. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το σκάφος σας είναι καλά εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία ασφαλείας. Όπως σωσίβια για όλους τους επιβάτες, καλά εφοδιασμένο κουτάκι πρώτων βοηθειών και σωσίβιο. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας εάν εσείς ή ένας από τους επιβάτες σας πέσετε στη θάλασσα. Γι’ αυτό ετοιμάστε το σχέδιο δράσης σας εκ των προτέρων. Να είστε πάντα προνοητικοί. Συζητήστε με τους επιβάτες σας σχετικά με το πού να καθίσουν με ασφάλεια ενώ το σκάφος βρίσκεται σε εξέλιξη και φροντίστε να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να μιλήσετε σε παιδιά στο σκάφος σχετικά με την ασφάλεια.

Κάντε την σωστή έρευνα

Ελέγξτε τα πρωτόκολλα ασφάλειας της ιστιοπλοΐας ή παρακολουθήστε ένα σύγχρονο μάθημα ασφάλειας σκαφών. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ασφάλεια των σκαφών από αξιόπιστες πηγές στο διαδίκτυο ή στην τοπική βιβλιοθήκη σας. Υπάρχουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ασφάλειας σκαφών που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα χρειάζεστε. Παρακολουθώντας ένα μάθημα ασφάλειας, διασφαλίζετε ότι θα είστε πιο συνειδητοποιημένοι και ασφαλείς επί του σκάφους.

Να είστε ορατοί

Ελέγξτε τα φώτα σας. Ένα μεγάλο μέρος της ασφάλειας του σκάφους είναι να βεβαιωθείτε ότι το σκάφος σας είναι ορατό σε κολυμβητές, βάρκες, σκάφη, ή όσους χρησιμοποιούν άλλους τύπους οχημάτων στο νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιπλέον λάμπες σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκευάσετε τα φώτα αφού έχετε φύγει από την ακτή. Να είστε πάντα προετοιμασμένοι.


Επιθεωρήστε το σκάφος σας

Δώστε στο σκάφος σας μια ενδελεχή και λεπτομερή επιθεώρηση. Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθετε ότι κάτι δεν λειτουργεί. Πραγματοποιήστε μια επιθεώρηση πριν και ελέγξτε τον κινητήρα σας, τα ηλεκτρονικά πλοία και τον εξοπλισμό ασφαλείας σας. Διπλός έλεγχος ότι ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες σας. Και τελευταίο, βεβαιωθείτε ότι «καταθέτετε ένα σχέδιο επίπλευσης» ενημερώνοντας κάποιον πού πηγαίνετε, ποιος θα είναι μαζί σας και πότε αναμένεται να επιστρέψετε.


Ασφαλιστείτε σήμερα

Είναι συναρπαστικό να βγαίνετε ξανά στο νερό μετά από έναν μακρύ χειμώνα. Αλλά αφιερώνοντας χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι επιθεωρείτε το σκάφος σας, να μιλήσετε με παιδιά για την ασφάλεια του σκάφους, να ελέγξτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του σκάφους σας και να φέρνετε προμήθειες ασφαλείας αξίζει τον επιπλέον κόπο και χρόνο.

Ο Όμιλος G.A.P Vassilopoulos ενεργώντας ως διαμεσολαβητής μέσω των καθιερωμένων της σχέσεων με διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες αξιολογημένες με ‘Α’ καθώς και με τοπικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο. Είναι σε θέση να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων σε σχέση με Σκάφη / Κότερα καθώς και για όλους τους τύπους πλεούμενων οποιουδήποτε μεγέθους.

Είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια προσφορά ασφάλισης σκαφών αναψυχής; Στείλτε μας ένα εμαιλ μέσω της ιστοσελίδας μας ή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75. Συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σκαφών αναψυχής με την εξειδικευμένη μας ομάδα. Η ομάδα της GAP Insurance Agency θα συζητήσει περαιτέρω πληροφορίες μαζί σας, και θα σας απαντήσει όλα τα ερωτήματα σας.