σφάλιση Σκαφών Αναψυχής

Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής Για Το Καλοκαίρι

Η ασφάλιση σκαφών αναψυχής το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό. Είναι καιρός να βγάλετε τα σκάφη και κότερα από την αποθήκη και να αρχίσετε να εκτελείτε τις απαραίτητες επιθεωρήσεις για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να βγείτε στο νερό μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι.

Πραγματοποιήστε μια λεπτομερώς επιθεώρηση σε όλα τα συστήματα και τον εξοπλισμό:

  • Σύστημα καυσίμων: Ελέγξτε τις γραμμές καυσίμου, τα φίλτρα, τους σφιγκτήρες και, φυσικά, τη δεξαμενή καυσίμου για ζημιά ή φθορά. Αναζητήστε διαρροές, ρωγμές και ασφαλείς συνδέσεις μεταξύ των στοιχείων. Εάν κάτι σας φαίνεται απροσδόκητο, μην ρισκάρετε, απλώς αντικαταστήστε το και δεν θα το μετανιώσετε.
  • Ζώνες, καλώδια και σωλήνες: Ο χειμερινός καιρός μπορεί να κάνει αυτά τα αντικείμενα να ραγίσουν ή να γίνουν εύθραυστα. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ζώνες εφαρμόζουν άνετα και ότι τα καλώδια δεν παρουσιάζουν ρωγμές ή πρήξιμο.
  • Έλικες και μηχανισμοί: Επιθεωρήστε τους έλικες για ρωγμές, σπασίματα και άλλες ζημιές. βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στη θέση του και αντικαταστήστε τα ρουλεμάν εάν χρειάζεται. Καθαρίστε καλά τη γάστρα και τα καταστρώματα και βεβαιωθείτε ότι η τάπα αποστράγγισης είναι ασφαλισμένη.
  • Μπαταρία και ηλεκτρικό σύστημα: Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας είναι φορτισμένη και ελέγξτε όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις για διάβρωση πριν βγείτε στο νερό. Το ηλεκτρικό σύστημα ενός σκάφους είναι εγγενώς διαφορετικό και παρουσιάζει μοναδικούς κινδύνους. Χρησιμοποιήστε πάντα έναν έμπειρο ναυτικό ηλεκτρολόγο και φροντίστε να επιθεωρείτε την καλωδίωση σας από έναν επαγγελματία σε τακτική βάση.
  • Υγρά: Ελέγξτε τη στάθμη υγρών, το υγρό υδραυλικού τιμονιού, το λάδι και το ψυκτικό. Η διατήρηση αυτών των υγρών στα απαιτούμενα επίπεδα είναι απαραίτητη.
  • Εξοπλισμός ασφαλείας: Ελέγξτε τα φώτα, πυροσβεστήρες, ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα και άλλο εξοπλισμό ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή αριθμό σωσίβιων σε κατάλληλα μεγέθη, καθώς και συσκευές επίπλευσης για έκτακτη ανάγκη.


Αναθεωρήστε τους νόμους και τους κανονισμούς για το σκάφος/βάρκα σας:

Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός εγγραφή σας και οι άδειες σας δεν έχουν λήξει. Ότι πληρούν τις απαιτήσεις της χώρας στην οποία βρίσκεστε. Ορισμένες χώρες δεν απαιτούν να έχετε ειδική άδεια για να οδηγείτε σκάφος. Ωστόσο πολλές απαιτούν μαθήματα ασφάλειας ή έχουν άλλους κανονισμούς, ανάλογα με την ηλικία του οδηγού.

Βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τις απαιτήσεις αδειοδότησης προτού μπείτε στο νερό. Να σιγουρέψετε ότι έχετε περάσει από όλες τις επιθεωρήσεις, τους νόμους και τις κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούνται για να διασφαλίσετε μια ασφαλή σεζόν βαρκάδας.

Ο Όμιλος G.A.P Vassilopoulos ενεργώντας ως διαμεσολαβητής μέσω των καθιερωμένων της σχέσεων με διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες αξιολογημένες με ‘Α’ καθώς και με τοπικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο. Είναι σε θέση να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων σε σχέση με Σκάφη / Κότερα καθώς και για όλους τους τύπους πλεούμενων οποιουδήποτε μεγέθους.

Είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια προσφορά για ασφάλιση σκαφών αναψυχής; Στείλτε μας ένα εμαιλ μέσω της ιστοσελίδας μας ή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75. Συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σκαφών αναψυχής με την εξειδικευμένη μας ομάδα. Η ομάδα της GAP Insurance Agency θα συζητήσει περαιτέρω πληροφορίες μαζί σας, και θα σας απαντήσει όλα τα ερωτήματα σας.