Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής

Ξέρετε Την Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής;

Ασφάλιση σκαφών αναψυχής.Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σκάφος σας. Να θυμάστε πως είναι ταξίδι αναψυχής, όχι αγώνας ανοιχτής θαλάσσης!

  • Να φοράτε πάντα σωσίβιο.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα προσωπικά σκάφη.
  • Τα παιδιά κάτω των 13 ετών πρέπει να φορούν PFD εγκεκριμένο από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Εγγραφείτε σε μάθημα εκπαίδευσης σκαφών.
  • Μην υπερφορτώνετε το σκάφος σας.
  • Λειτουργήστε με ασφαλή ταχύτητα.
  • Να έχετε πάντα έναν επιβάτη να χρησιμεύει ως φύλακας εκτός από τον χειριστή.
  • Προσέξτε τις περιοχές με ξέβαθα νερά ή τα βυθισμένα αντικείμενα.

Να φοράτε πάντα σωσίβιο

Οι περισσότεροι θάνατοι από βαρκάδα εντοπίζονται συνήθως χωρίς την χρήση σωσίβιου

Να έχετε πάντα μαζί σας επιπλέον PFD σε μεγέθη τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Τα παιδιά κάτω των 13 ετών πρέπει να φορούν PFD για να είναι πάντα ασφαλή.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Η πιθανότητα ατυχήματος στο σκάφος διπλασιάζεται όταν καταναλώνεται αλκοόλ. Διασκεδάστε, αλλά όχι τόσο πολύ διασκέδαση που θα έχει θανατηφόρα αποτελέσματα.

Το να χειρίζεσαι ένα σκάφος υπό την επήρεια είναι εξίσου επικίνδυνο με το να οδηγείς αυτοκίνητο αφού έχεις πιει.

Η βόλτα με βάρκα σε κατάσταση μέθης απαγορεύεται αυστηρά και επιφέρει κυρώσεις παρόμοιες με τις κυρώσεις για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναστολής της άδειας οδήγησης.

Λειτουργήστε με ασφαλή ταχύτητα

Είναι καλή ιδέα όλη η οικογένεια να εγγραφεί σε πρόγραμμα εκπαίδευσης σκαφών. Η επίγνωση του περιβάλλοντος και των διαδικασιών θα εξασφαλίσει περισσότερη ασφάλεια για όλους τους επιβάτες. Η πλειονότητα (52%) των σκαφών που εμπλέκονται σε ναυτικά ατυχήματα είναι συνήθως από άτομα ηλικίας 26-50 ετών.

Μην υπερφορτώνετε το σκάφος σας

Τηρείτε τη χωρητικότητα βάρους του σκάφους, ώστε να αποφύγετε όλες τις πλημμύρες και καταστροφικά αποτελέσματα. Όλα τα σκάφη διαθέτουν προτεινόμενη χωρητικότητα βάρους για μεταφορά ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα. Μην το αγνοήσετε.

Λειτουργήστε με ασφαλή ταχύτητα


Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και λειτουργήστε με ασφαλή ταχύτητα ανά πάσα στιγμή — ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές. Η υπερβολική ταχύτητα ή η απερίσκεπτη λειτουργία δεν χρειάζονται ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα, όπως όταν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο!
Η υπερβολική ταχύτητα είναι ένας ρυθμός ταχύτητας μεγαλύτερος από ό,τι είναι λογικό ή συνετό χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες και οι κίνδυνοι ή μεγαλύτερος από αυτόν που θα επιτρέψει σε ένα άτομο να σταματήσει το σκάφος εντός της εξασφαλισμένης απόστασης μπροστά.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας για το σκάφος μπορεί να είναι πολύ, αλλά αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι όλοι οι επιβάτες παραμένουν ασφαλείς. Εκτός από τα σωσίβια, τα σκάφη θα πρέπει να διαθέτουν φώτα αναζήτησης που θα επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει καλύτερα μετά το σκοτάδι ή σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα φώτα αναζήτησης πρέπει να τροφοδοτούνται τόσο από μπαταρίες όσο και από το σύστημα τροφοδοσίας του σκάφους.

Ένα σύστημα διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης είναι μια καλή ιδέα, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως εφεδρικός χειριστής σε περίπτωση βλάβης του συστήματος. Ο εξοπλισμός «Man-overboard» θα πρέπει να περιλαμβάνει εξαρτήματα που θα διευκολύνουν την ανάκτηση ενός ατόμου που πέφτει στη θάλασσα. Άλλος εξοπλισμός ασφαλείας που πρέπει να υπάρχει στο σκαφος περιλαμβάνει πυροσβεστήρες, φωτοβολίδες, αντλίες υδροσυλλεκτών και ραδιόφωνο αμφίδρομης επικοινωνίας. Εκτός από την κατοχή αυτών των αντικειμένων, τα μέλη του πληρώματος πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας ώστε να μπορούν να ενεργούν γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Όμιλος G.A.P Vassilopoulos ενεργώντας ως διαμεσολαβητής μέσω των καθιερωμένων της σχέσεων με διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες αξιολογημένες με ‘Α’ καθώς και με τοπικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο, είναι σε θέση να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων σε σχέση με Σκάφη / Κότερα καθώς και για όλους τους τύπους πλεούμενων οποιουδήποτε μεγέθους

Είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια προσφορά ασφάλισης σκαφών αναψυχής; Στείλτε μας ένα εμαιλ μέσω της ιστοσελίδας μας, ή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75 για να συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σκαφών αναψυχής με την εξειδικευμένη μας ομάδα. Η ομάδα της GAP Insurance Agency θα συζητήσει περαιτέρω πληροφορίες μαζί σας για ότι χρειάζεστε.