κλέφτες στα σπίτια

σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια

Τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι κατά βάση σύμβολά. Κάθε σύμβολο είναι ξεχωριστό και σημαίνει κάτι διαφορετικό. Η χρήση των συμβόλων βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ των ληστών της ίδιας ομάδας, αλλά και με άλλες ομάδες. Υπάρχουν κάποια πολύ γνωστά σημάδια που γνωρίζουν όλοι οι κλέφτες και χρησιμεύουν στην ενημέρωση της κατάστασης της κάθε οικίας. Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα γνωστά στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα στοιχεία βρίσκεται σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου, θα πρέπει να προσέχεις διπλά!

Τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι κατά βάση σύμβολά. Κάθε σύμβολο είναι ξεχωριστό και σημαίνει κάτι διαφορετικό. Η χρήση των συμβόλων βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ των ληστών της ίδιας ομάδας, αλλά και με άλλες ομάδες. Υπάρχουν κάποια πολύ γνωστά σημάδια που γνωρίζουν όλοι οι κλέφτες και χρησιμεύουν στην ενημέρωση της κατάστασης της κάθε οικίας.

Η προστασία του προσωπικού μας χώρου έχει γίνει πλέον μια από τις κυρίαρχες σκέψεις μας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, όχι μόνο στις κεντρικές γειτονιές της χώρας, αλλά και σε εκείνες που χαρακτηρίζονται πιο ήσυχες.

Σημάδια που αφήνουν οι Κλέφτες στα Σπίτια

Οι κλέφτες πριν την εισβολή τους σε κάποιο σπίτι, φροντίζουν να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Στην αρχή παρακολουθούν τους στόχους με σκοπό να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν αφορούν το ηλικιακό εύρος των ιδιοκτητών του σπιτιού, πόσοι ζουν εκεί, τι ώρες γυρίζουν σπίτι. Επιπλέον, χρειάζονται πληροφορίες όπως το αν υπάρχει συναγερμός στο σπίτι, αν υπάρχει σκύλος μέσα ή έξω από αυτό, αν υπάρχουν χρήματα ή αντικείμενα μεγάλης αξίας κλπ. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού λείπουν για μέρες, οι κλέφτες φροντίζουν να μάθουν αν επισκέπτεται κάποιος το σπίτι ή αν το προσέχουν οι γείτονες.

Οι κλέφτες φροντίζουν να μεταφέρουν στους συνεργάτες τους όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες. Η ανάγκη να συνομιλούν με τους συνεργάτες χωρίς άμεση επαφή, αλλά και χωρίς χρήση τεχνολογίας, τους οδήγησε στην δημιουργία της δικής τους γραφής. Η γραφή των ληστών βασίζεται πολύ απλά σε σύμβολα.

Τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι ξεχωριστά, έχουν συγκεκριμένες γραμμές και σχήματα και σημαίνουν διαφορετικό πράγμα το καθένα. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα βασικά σημάδια που χρησιμοποιούν οι κλέφτες πριν την κλοπή ενός σπιτιού.

Σημάδια

1. Ακατοίκητο

Σε περίπτωση που κάποιο σπίτι παρουσιάζει ενδιαφέρον εξωτερικά, αλλά δεν διαμένει κάποιος μέσα, οι κλέφτες σχεδιάζουν έναν ρόμβο. Είναι μια πολύτιμη πληροφορία για τους επίδοξους ληστές που θα θελήσουν να το παραβιάσουν. Ένα ακατοίκητο σπίτι σημαίνει πως δεν θα υπάρχει κάτι αξιόλογο να παρθεί από το εσωτερικό του.

2. Ελεύθερο πεδίο

Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους κλέφτες αφορά το κατά πόσο θα μπορέσουν ή όχι να κινηθούν στο χώρο ελεύθερα. Με αυτό το σύμβολο, λοιπόν, μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο σε όλα τα στάδια της ληστείας.

3. Ένοικος ευάλωτη κυρία

Αυτό το σύμβολο μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο στους επίδοξους ληστές. Μια τέτοια ένδειξη έξω από το σπίτι, το μετατρέπει σε μια εύκολη υπόθεση για τους κλέφτες.

4. Έτοιμος στόχος

Είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σύμβολο για να κλαπεί το σπίτι άμεσα. Σε περίπτωση που βρεθεί τέτοιο σύμβολο έξω από το σπίτι σου, είναι θέμα χρόνου να γίνει ληστεία στο χώρο σου!

5. Έχει κλαπεί

Οι ληστές δεν χρησιμοποιούν σύμβολα μόνο για να κλέψουν ένα σπίτι. Θέλουν να εξασφαλίσουν μεταξύ τους πως οι υπόλοιποι κλέφτες της ομάδας δεν θα σπαταλήσουν χρόνο να κλέψουν κάτι το οποίο έχει λεηλατηθεί ήδη.

6. Κίνδυνος να μας πιάσουν

Όπως είναι φυσικό, οι κλέφτες φροντίζουν να ενημερώσουν ο ένας τον άλλο για πιθανούς κινδύνους. Ειδικά σε περίπτωση που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να τους πιάσουν, απομακρύνουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Ασφαλιστείτε σήμερα

Η ομάδα μας είναι εδώ για να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Ο Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos ενεργά ως διαμεσολαβητής με διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες αξιολογημένες με ‘Α’ καθώς και με τοπικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο.

Επομένως, είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια προσφορά ασφάλειας; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75. Συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εξειδικευμένη μας ομάδα. Η ομάδα της G.A.P. Insurance Agency θα συζητήσει περαιτέρω πληροφορίες μαζί σας, και θα σας απαντήσει όλα τα ερωτήματα σας