Γιατί η Ασφάλεια Κατοικίας Είναι Απαραίτητη

Η ιδιοκτησία του σπιτιού σας είναι ένα πραγματικά υπέροχο συναίσθημα. Έχετε λάβει όμως όλα τα πιθανά μέτρα για την προστασία του; Απλώς κλειδώνοντας το σπίτι σας, δεν σας εγγυάται κανείς ότι θα είναι ασφαλές. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που δεν είναι στον έλεγχό σας. Η σύναψη συμβολαίου ασφάλισης κατοικίας είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ασφάλεια της περιουσίας σας. Οι περισσότεροι από εμάς, δεν συνειδητοποιούμε τη σημασία ενός συμβολαίου ασφάλισης σπιτιού μέχρι να είναι πολύ αργά.

Η ασφάλιση σπιτιού προστατεύει το σπίτι σας και οτιδήποτε βρίσκεται μέσα σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων και όλων των αντικειμένων σας. Χωρίς κάλυψη, κινδυνεύετε να πληρώσετε για αντικαταστάσεις ή επισκευές εάν συμβεί κάτι στο σπίτι ή τα υπάρχοντά σας. Για παράδειγμα, εάν έχουν υποστεί ζημιά από πυρκαγιά ή πλημμύρα ή αν τα αντικείμενα σας έχουν κλαπεί.

Εάν είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σας και έχετε υποθήκη, ο υπεύθυνος του στεγαστικού δανείου σας στην τράπεζα ενδέχεται να επιμείνει ότι πρέπει να αγοράσετε την ασφάλεια σπιτιού από την ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζονται αυτοί. Μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την ασφάλιση από οποιονδήποτε πάροχο, όχι μόνο από τον πάροχο στεγαστικών δανείων σας. Συγκρίνετε όλα τα πακέτα ασφάλισης κατοικίας από διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες και επιλέξτε την σωστή προσφορά για εσάς.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται ‘’πραγματικά χρειάζομαι ασφάλιση σπιτιού’’; Η ασφάλιση του σπιτιού ή της περιουσίας σας δεν είναι νομική απαίτηση η αλήθεια. Η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναγκαιότητα. Έχοντας ασφάλιση, θα έχετε εξασφαλίσει την προστασία για την περιουσία και τα υπάρχοντά σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι απροσδόκητο.

Πιο κάτω, εξετάζουμε τη σημασία της ασφάλισης κατοικίας, δίνοντάς σας τρεις σημαντικούς λόγους για τους οποίους είναι καλύτερο να ασφαλίσετε το σπίτι σας αντί να το μετανιώσετε αργότερα όταν θα είναι πλέον αργά.

Οικονομική προστασία

Εάν το σπίτι σας ήταν κατεστραμμένο ή τα υπάρχοντά σας έχουν κλαπεί, πώς θα καλύψετε το κόστος επισκευών ή αντικαταστάσεων; Με την σωστή ασφάλεια κατοικίας, εάν συμβεί κάτι στην περιουσία ή τα υπάρχοντά σας που καλύπτονται μέσα από το συμβόλαιό σας, θα προστατευτείτε οικονομικά.

Επείγοντα περιστατικά στο σπίτι

Χρειάζονται χρόνια σκληρής δουλειάς και επιμονής για τη δημιουργία περιουσίας. Και μια απόπειρα διάρρηξης μπορεί να σας αφήσει καταστρέψει τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο διάρρηξης θα καλύψει την περιουσία σας και θα σας προσφέρει την ηρεμία που σας αξίζει και χρειάζεστε. Μια ασφάλεια κατοικίας που συμπεριλαμβάνει και την πιθανότητα διάρρηξης, θα σας ανταμείψει οικονομικά για τα αντικείμενα που έχουν κλαπεί ή υποστεί ζημιά λόγω μιας απρόσμενης διάρρηξης στο σπίτι σας.

Προσωρινή διαμονή

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά τι θα συμβεί αν μια φωτιά καταστρέψει ολοσχερώς την κατοικία σας; Η μια ξαφνική πλημμύρα προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε διάφορα μέρη του σπιτιού; Ακόμα κι αν δεν ζείτε σε περιοχή υψηλού κινδύνου πλημμύρας, πάλι κινδυνεύετε να χάσετε κάτι από μια πλημμύρα, επειδή το 20 % όλων των συμβολαίων πλημμύρας κατατάσσονται σε περιοχές χαμηλού έως μέτριου κινδύνου πλημμύρας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε πώς να προετοιμαστείτε για την πιθανότητα πλημμύρας και να λάβετε καλύτερη κάλυψη. Πού θα ζούσατε αν το σπίτι σας δεν ήταν πλέον κατοικήσιμο  λόγου κάποιας φυσικής καταστροφή; Τα περισσότερα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας θα παρέχουν σε εσάς και την οικογένειά σας, κάπου να μείνετε εάν δεν είναι ασφαλές να μείνετε στο σπίτι σας.

Ασφάλιση σπιτιού που παρέχεται από τον Όμιλο G.A.P. Vassilopoulos ενεργώντας ως Ανταποκριτής (Coverholder) της εταιρείας Lloyds Insurance company S.A.

Ο Όμιλος G.A.P Vassilopoulos ενεργώντας ως Ανταποκριτής (Coverholder) της εταιρείας Lloyds Insurance company S.A., προσφέρει ολοκληρωμένα προϊόντα ασφάλισης κατοικίας τα τελευταία 40 χρόνια.

Καθώς οι απαιτήσεις κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού είναι διαφορετικές, δημιουργήσαμε δύο διαφορετικά συστήματα ασφάλισης κατοικίας για να καλύψουμε αυτές τις διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Το Σχέδιο ‘Standard’ παρέχει τη βασική κάλυψη που χρειάζεται για την επαρκή ασφαλιστική κάλυψη της οικίας σε ανταγωνιστικά ασφάλιστρα σύμφωνα με την αγορά. Η κάλυψη που προσφέρεται δυνατόν να περιλαμβάνει Κτίρια και/ή Περιεχόμενο.

Το Σχέδιο ‘Advance’ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποία επεκτείνεται πέραν από το βασικό Σχέδιο ‘Standard’. Περιλαμβάνει μια πληθώρα επιπρόσθετων καλύψεων Κινδύνων και έχει σχεδιαστεί για πελάτες οποίοι αναζητούν την πιο πάνω βασική κάλυψη καθώς και επιπρόσθετη σιγουριά. Η κάλυψη που προσφέρεται δεν περιορίζεται μόνο σε Κτίρια και/ή Περιεχόμενο. Μπορεί να επεκταθεί και σε Πολύτιμα Αντικείμενα και Προσωπική Περιουσία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας που σας ταιριάζει καλύτερα.