Τάσεις Στον Τομέα Ασφαλίσεων

Τάσεις Στον Τομέα Ασφαλίσεων

ΟΙ τάσεις και ο τομέας των ασφαλίσεων εξελίσσονται συνεχώς και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στους επόμενους μήνες.

Οι τάσεις και ο τομέας των ασφαλίσεων εξελίσσονται συνεχώς και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στους επόμενους μήνες.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Ο τομέας των ασφαλίσεων βρίσκεται σε μια σημαντική διαδικασία ψηφιοποίησες, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να εκμεταλλεύονται την τεχνολογία για την απλοποίηση των διαδικασιών, τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση αυτοματισμού, την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Usage-Based Insurance – UBI

Χρήση (Usage-Based Insurance – UBI). Η ασφάλιση βάσει χρήσης, συμπεριλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των ασφαλισμένων και την προσαρμογή των ασφαλίστρων ανάλογα. Χρησιμοποιώντας συσκευές όπως κινητές εφαρμογές ή αισθητήρες στο αυτοκίνητο, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να συλλέξουν δεδομένα για τις συνήθειες οδήγησης, τα χιλιόμετρα και άλλους παράγοντες προκειμένου να προσφέρουν εξατομικευμένες και πιθανώς πιο οικονομικές ασφαλίσεις.

Εξατομίκευση και προσαρμογή

Οι ασφαλιστικές εταιρείες επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην παροχή εξατομικευμένων λύσεων ασφάλισης προκειμένου να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες ανάγκες των ασφαλισμένων. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ανάλυσης δεδομένων και τεχνολογίας για την προσφορά προσαρμοσμένων καλύψεων. Όπως και ευέλικτων πολιτικών και εξατομικευμένων τιμών βάσει του προφίλ κινδύνου.

Συνεργασίες με Insurtech

Οι συνεργασίες μεταξύ παραδοσιακών ασφαλιστικών εταιρειών και καινοτόμων τεχνολογικών εταιρειών, γνωστών ως Insurtech, έχουν αυξηθεί. Αυτές οι συνεργασίες στοχεύουν τον συνδυασμό της ισχύουσας παρουσίας στην αγορά και της ειδίκευσης στον τομέα των ασφαλίσεων με τις τεχνολογικές καινοτομίες και την ευελιξία των Insurtech, προκειμένου να δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες ασφαλίσεων.

Συγκεντρώνοντας στον πελάτη

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Αυτό περιλαμβάνει την απλοποιημένη διαχείριση των ασφαλίσεων, γρηγορότερη επεξεργασία αποζημιώσεων και προαγωγή της προοπτικής των πελατών. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και άλλα κανάλια για την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και τη συλλογή ανατροφοδοτήσεων.

Ασφαλιστείτε σήμερα

Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει με οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Ο Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos λειτουργεί ως Brokers μέσω των εδραιωμένων σχέσεών του με διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες «A’ Rated», καθώς και η τοπική αγορά της Κύπρου μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων.

Στείλτε μας ένα email μέσω της ιστοσελίδας μας. Mη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 77 77 77 75 για να συγκρίνετε και να επιλέξετε το καταλληλότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εξειδικευμένη μας ομάδα.